کاربرد اسید آبسزیک در گیاه
1- کمک به ریزش: بررسی ها نشان داده است که هورمون های دیگر بخصوص IAA (اسید اندول استیک) و اتیلن در کنترل ریزش با ABA عکس العمل متقابل دارند .
2- کمک به خواب جوانه: اسید آبسیزیک عامل داخلی در ایجاد خواب جوانه های لااقل بعضی از گیاهان چوبی مناطق معتدل است .
3- جلوگیری از سبز شدن بذر: اسید آبسیزیک اثر هورمون های جیبرلین و سیتوکنین را در کمک به سبز شده بذر خنثی می کند .
4- کند ساختن رشد و پیری: اسید آبسیزیک رشد انواع بسیاری از بافتها و اندامهای گیاهی مانند برگها ، کولئپتیل ها، ساقه ها، محور زیرلپه ای و ریشه های را کند نموده. و پیری اندامهای گیاهی را به لحاظ تسریع و تجزیه کلروفیل به تاخیر اندازد .
5- تسریع در تشکیل ریشه: اسید آبسیزیک با خنثی کردن اثرجیبرلین که مانع ریشه زایی می شود باعث تسریع در ریشه زایی می شود .
6- اثر درگل دادن: این هورمون در گیاهان روز بلند باعث توقف در گلدهی شده و در گیاهان روز کوتاه و دارای اثرات متفاوت می باشد .
کاربرد اسید آبسزیک در باغبانی
1- در ریزش برگ ها و میوه ها رابطه با اکسین ها وجود دارد .
2- خنثی کردن چیرگی انتهایی و جلوگیری از رشد جوانه های انتهایی در مواردی که بر اثراسید آبسزیک حاصل می گردد به دلیل اثر متقابل این ماده با اکسین می باشد .
3- اسید آبسیزیک در گیاهانی که در طول روز کوتاه غده های خود را گسترش می دهند اثر مفیدی در تحریک غده زایی ایفاء می نماید .
4- اسید آبسیزیک با سایتو کنین ها به دلیل اثر متقابل در یاخته های محافظ بسته شدن روزنه های را ایجاد می کند که هورمون تنش به هم دلیل به آن گفته می شود.
5-کمک به ریزش
6- این بازدارنده هورمونی باعث تحریک ریزش و پیری برگ ومیوه میشود.
7-جلوگیری از سبز شدن بذر
8- اسیدآبسیزیک از سبز شدن تعداد زیادی از بذرها جلوگیریکرده و یا سبز شدن آنها را به تاخیر میاندازد و نیز به علت همین ماده است که بذر ودر داخل میوه جوانه نمیزنند.
9-کند شدن رشد و ایجاد پیری
10- اسیدابسیزیک رشد انوع زیادی از بافتها و اندامهای گیاهای از جمله به ساقهها و ریشهها را کند میسازد و اثر دیگر آن مربوط به پیری اندامهای گیاهی است چون این هورمون تجزیه کلروفیل را تسریع میکند.
(حسین لسانی و مسعود مجتهدی 1384، حسین لسانی و مسعود مجتهدی 1386، دکتر مرتضی خوشخوی 1383)