مواد بازدارنده رشد
مواد تشکیل دهنده این هورمون از رشد گیاهان بطور کامل جلوگیری نموده و باعث مرگ گیاه می شود به همین دلیل در حال حاضر اکثر آنها برای کنترل شیمیایی علفهای هرز و بعنوان علفکش به کاربرده می شوند.
ماهیت شیمیایی اسید آبسزیک
اسید آبسزیک در ساختمان خود حلقه پیریمیدین (یک حلقه ) دارد و یک اسید آلیاست .
کاربرد اسید آبسزیک در گیاه
1- کمک به ریزش: بررسی ها نشان داده است که هورمون های دیگر بخصوص IAA (اسید اندول استیک) و اتیلن در کنترل ریزش با ABA عکس العمل متقابل دارند .
اثرات فیزیولوژیکی اسید آبسزیک :
1- انسداد روزنه ای :
اهمیت اسید آبسزیک به عنوان یک ماده رشد گیاهی القا کننده استرس، برای سالهای زیادی است که شناخته شده است . ریشه های تحت استرس آب نیز، می توانند ABA تولید کرده و در سر تا سر گیاه سنتز شوند.
اسید آبسیزیک :
حدود دهه 1960 دو ماده بنام های طور همزمان بنام های دورمین و آبسایزین از بافتهای مختلف گیاهی استخراج گشت بررسی های نشان داد که اولاً هر دو آنها در حقیقت یکی هستند که اسید آبسیزیک نامیده شد ثانیاً مهمترین قسمت بازدارنده های بتا را تشکیل می دهند.
کنترل جوانه زنی بذر و غده ها و پیازها
این امر بسته به مقداراتیلن مصرفی دارد بطوریکه اگر غلظت اتیلن مصرفی در مواد نامبرده شده در مقدار کم استفاده شود باعث تحریک جوانه زنی و اگر با غلظت بالا استفاده شود مانع از جوانه زنی خواهد شد .
ماهیت شیمیایی اتیلن
ساختمان اتیلن به صورت یک ترکیب دو کربنه با یک بند دو گانه میباشد. (ch2=ch2) مراکز عمده ساخته شدن اتیلن برخلاف هورمونهای گیاهی دیگر که در نقاط خاصی تولید میشود این هورمون به صورت موضعی در هر نقطه ای از گیاه ممکن است تولید شود .
اثرات فیزیولوژیکی اتیلن
1- رسیدن میوه : اتیلن یک نقش ضروری در تنظیم رسیدن میوه های کلایمتریک ایفا می کند .
نقش اتیلن :
1- رسیدگی میوه های کلایمتریک.
2- افزایش اتیلن در گیاهچه های 2 تا 3 روزه در خلال جوانه زنی باعث افزایشقطر بیشتر ساقه و مقاوم شدن گیاه می گردد.
اتیلن:
این هورمون که هورمون پیری نام گرفته است معلوم شده است که بصورت گاز اتیلن در بافتهای گیاهی شناخته شده و مانع از رشد ریشه و ساقه گردیده و پیری و ریزش برگهای را تسریع می کند